Étel és egyéb finomságok receptjei
Csicsóka receptek
A csicsóka kedvenc ételem, növényem lett. Akinek csak tehetem szívesen adok szaporítani, enni. Egyszerű , gondozást nem igényel, sokféle felhasználása, és gyógyhatása, fontos szereplővé teszi étrendünkben. Mivel amikor nincs már zöldségféle ő akkor is kiszedhető és fogyasztható, tavasszal a...
Almaecet, ahogy nagyanyánk készítette
Egy agyagedénybe vagy üvegedénybe az apróra vágott almára langyos vizet öntünk, és lekötjük gézzel. Meleg helyen tartjuk 5-6 hónapig, aztán leszűrjük. Gyorsítja az ecetképződést, ha egy darabka nyerskovászok kenyértésztát dobunk bele.
Kenyér recept
Sok kenyér kísérlet útán jutottam el a mai recepthez, de szerencsére nem adtam fel!
A kovász készítés, az összetevők mennyisége, a kelesztés, mind mind új feladatot jelentett számomra, mára örömteli folyamattá állt össze, ami nagy büszkesége mindannyiunknak, hiszen mindenki hozzátesz egy...
Puliszka
Kedves Barátnőm egyik ottlétünk alkalmával vendégelt meg ezzel a remek, gyors, egyszerű, tápláló étellel.
Elkészítése: vízben, vagy tejben kukorica darát megfőzünk, amikor még lágy tehén vagy juhtúrót keverünk hozzá. A szerint, hogy édesen, vagy sósan fogyasztjuk, tehetünk bele...
Bodza ecet
Az isteni illatú, és hatású bodza, nem csak szörp, tea formában kerülhet a háztartásba, hanem ecet ként is.
Ahogy én csinálom: egy nagy marék friss bodzavirágot beleteszek egy 5 l-es üvegbe, mellé, szoktam kis mentalevelet, citromfű levelet is csempészni, felöntöm langyos kútvízzel, pici...
Natúr kozmetikumok receptjei
Ehető dezodor
Alap háztartásunk néhány anyaga remek, új célokra is felhasználható. Aki nem szeretne veszélyes vegyületeket, vegyi anyagokat kenni a bőrére, jó helyen olvasgat. Remélem mindenki tudja, hogy a bőrünkön keresztül rengeteg méreganyag távozhat, vagy szívódhat fel. Ezért nagyon fontos, a megfelelő...
Rózsás nappali krém
Recept: 8 gramm méhviasz
21 gramm oliva olaj
10 ml búzacsíra olaj
5 ml szőlőmagolaj
2 csepp rózsa illóolaj (bármilyen kedvünkre való természetes illatra cserélhető)
Elkészítés módja: nagyon lassú pici lángon az oiva olajban a reszelt méhviaszt felolvasztom, hozzá adom a többi...