Borostyán Egyesület                                                                                                     

Smaragdfalván új életre kelt a Magyar  Borostyán Társaság, melyet tanárok alapítottak, és így a borostyán szeretete , megismertésének vágya egyesült Smaragdfalva álmával: összhangban élni a természettel, és egymással.
A Smaragd és a Borostyán jól megférnek egymás mellett :)
Részletek, az egyesület működése és szabályzata hamarosan!

Nagy célokat tűztünk ki magunk elé, azt érezzük ezzel a világgal bajok vannak, és a bajokon, segíteni szeretnénk, mindegy hogy hova nézünk mindenhol szükség van a segítségre. A természet kiáltozik, hogy még meddig fogjuk kizsákmányolni, az állatok pusztulnak, a fákat kiirtjuk, az emberek, boldogtalanok.
Hogyan lehet ebből kilépni, amikor magunk is segítségre szorulunk.

Mi lehet a megoldás? Csak az önsegélyező összefogás az ami kivezet minket ebből a rémálomból. Megkiséreljük saját magunkat a hajunknál fogva kimenteni a sárból, a régi paraszti gazdaság bölcsességét, a spiritualitást, az emberi tennivágyást használjuk fel, hogy élő, virágzó, értkekben bővelkedő, közösség bebizonyíthassa, van emberi szellemi érték, és van cselekedet, mely kiemel a fogyasztói rémálom csapdájából, a valódi élet nehéz , de gazdag tapasztalatai által.

Amennnyiben sikerül ,  igyekszünk másoknak, a javára fordítani tudásunk. mindenkit szeretettel látunk, aki tenni akar másokért, vagy szüksége van egy helyre, ahol a munka, az erkölcs, a béke, a szeretet, körbeölel egy varázslatos természeti környezetben.
 
Céljaink: környezetvédelem
              természetes gazdálkodás
              példamutatás 
              természetközeli életforma
              gyermek és ifjuságvédelem
              öngyógyítás mindennapjainkban
              alkotás, tánc, zene, öröm
              tapasztalataink, tudásunk megosztása