Kulturális Kreatívok

2012.06.05 22:15

Az országban jártunkban keltünkben, emberekkel beszélgetve, egyre több emberben ébred fel a felismerés, hogy valamin változatni kell, mást hallunk a médiából, mint amit a józan ész sugall, sokdiplomás párok elmennek a természetbe gyereket szülni, nevelni, a természettől tanulni, elegük van a pénzvilágból, az értéktelen dolgok halmozásából, lassanként rádöbbennek, a munka becsületének felelevenítése, az alkotás öröme, jobb nevelő, mint az iskola. Felmerül a kérdés, hogy újszülötteket miért kell idegen vírusokkal oltani, miér vegyszerezzük környezetünket, Mi ad valódi örömet, belső békét ebben a fogysztói "eldobhatós" világban....

Hová, és miért tűntek el a nagycsaládok? Hol vannak a baráti közösségek? Miért nem találkozunk a városban, békés, tiszta környezettel? Miért kell olyan nemszeretem munkával tölteni a napunkat, amiért selejt élelmiszerelet, olcsó műanyag eszközöket, silány ruhát és rengeteg számlát fizethetünk? Miért kell drága lakást vennünk? Amikor vidéken egy családi ház ennek töredéke? Miért hevernek parlagon a földek?  Miért "nem éri meg" gazdálkodni? 

Mi az értéke a  házi saját készítésnek? Mi az emberi élet értelme? Hová vezet ez az őrült rohanás? Meddig tartható fenn, ez a világegyetemre kiterjedő, környezeti rombolás? Ki az az Őrült, aki elhiszi, hogy ha maga körül mindent elpusztít, akkor ő értelmes, életet élhet? 

Ezekre  kérdésekre keressük a választ.....